خرمالو چینی که به آن خرمالو در بازار ارومیه ژاپنی یا انجیر کاک نیز میگویند، درختی با شکوه با عادت انتشار و بومی چین است که مقاومت خوبی نشان میدهد، اگرچه نور خورشید و گرما در پایه بلندمدت در تابستان تا میوه هایش بالغ شوند.
برگ های ساده، پهن، بیضی شکل و متناوب آن، به طول 10 تا 20 سانتی متر، سبز تیره در بالا و سبز مایل به خاکستری در پشت، در پاییز، قبل از افتادن، رنگ قرمز زیبایی به خود می گیرد.
خرمالو چینی دوپایه است، یعنی درختانی با گل های نر و دیگران با گل های ماده وجود دارد. گلهای جامد زرد کرمی در حدود مه تا ژوئن ظاهر می شوند و اندازه آنها 2 تا 3 سانتی متر است.
آنها شیرین هستند و حشرات را جذب می کنند که امکان گرده افشانی آنها را فراهم می کند. میوه های کروی شکل آن، با پوست سبز صاف و به رنگ نارنجی روشن، شباهت زیادی به گوجه فرنگی دارند و قطر آن بین 5 تا 8 سانتی متر است.
بلوغ آن در ظاهر نسبتاً نرمی منعکس می شود که معمولاً پس از تحمل یخبندان های کوچک ظاهر می شود. بنابراین خرمالو شکننده است و در حمل و نقل و بازاریابی نیاز به احتیاط زیادی دارد.
خرمالو یک آنتی اکسیدان است و با محتوای ویتامین C، پروویتامین A و مواد معدنی از جمله پتاسیم و کلسیم دارای فواید تغذیه ای بسیاری است. مواظب باشید به دلیل فیبر بالایی که دارد ملین است.
خرمالوی چینی برای رشد مناسب و میوه دهی باید در ماه های طولانی تابستان از وزش باد در امان باشد و آفتاب و گرمای خوبی دریافت کند. کشت خرمالو به خاک عمیق و غنی از هوموس با رطوبت کم نیاز دارد.
برداشت عموماً در اواخر مهر و آبان انجام میشود: زمانی که میوه کاملاً تغییر رنگ میدهد، میتوان آن را انجام داد، اما پس از چیدن میتوان بلوغ آن را کنترل کرد: در تماس با سیب و موز که اتیلن میدهد، زودتر میرسد.